Нов блог, копелета!

  • - 8 pm. Everybody out on the balconies, clapping, all together as a society. The one moment we are no longer alone.
    Преди 4 години

четвъртък, февруари 21, 2008

Безплатни прожекции на балканско кино в Русе!

Филмови дни на балканското кино в Русе


От утре до неделя, 24 февруари, в Русе ще се проведат филмови дни на балканското кино.

Прожекциите ще бъдат в Камерна зала на Доходното здание в Русе. В рамките на събитието ще бъдат показани 11 премирани филма, които вече са пожънали успехи на различни фестивали.
Програмата предвижда на 22 февруари да бъдат представени българските филми „Една студена Кока-Кола през Студената война” и „Обърната елха”. Началото на прожекцията е в 18 часа.
В събота прожекциите ще започнат следобед от 14.45 часа. Ще бъдат представени четири филма: хърватско-сръбско-босненския“Севда – Оцелелия мост“, следван от хърватско-босненския “Нашествието на Дракона“ в 16 часа, немско-сърбо-хърватския “Госпожицата“ от 17 часа и хърватския “Големи“ очаквания в 18.30 ч.
В неделя от 15,45 часа ще бъде показан македонския “Децата от 1948“. От 16,30 ч зрителите могат да видят немския “Моите приятели свирят вече сръбска музика“, час по-късно ще започне сръбския филм “Утре сутринта“. Последната прожекция от програмата, на македонско-ромския филм “Дневникът на Шутка“ ще започве в 19 часа. Входът е безплатен.
Филмите са със субтитри на английски език. След прожекциите в събота филмовата вечер ще продължи с дискусия на тема “Пространствата на спомените в съвременото кино“ в малката зала на Драматичния театър. Заедно с публиката ще се обсъждат гледаните филми, като централна тема са пространствата на спомените през перспективата на филмовото изкуство. На подиума ще бъдат някои от режисьорите на филмите, заедно с културолози и филмови критици, готови да отговарят на въпросите на публиката. Участници са проф. др. Пенка Ангелова, културологът Владимир Сабоурин и режисьорът Рената Полийак.

Източник

Не съм запознат с другите балкански филми, обаче българските много ми харесват и стига да имам възможност ще присъствам! Който е зарибен по български филми или пък не е гледал - да заповяда, нищо не губи х)

1 коментар:

СкручЪ каза...

Деба... Изпуснах днес прожекциите ;\